IAC studentparty - etentje

Door: Jasmien

Blijf op de hoogte en volg Jasmien

08 Februari 2009 | Finland, Turku

Zoals ik gisteren zei .. was er 's avonds de 'Welcome - party' van IAC, de studentenvereniging van onze universiteit.
Om 18h werden we aan de kathedraal verwacht en speelden we een beetje een dom spelletje... Maar het was om het ijs een beetje te breken (want er waren toch weer heel wat nieuwe gezichten), dus het was OK!

Daarna werd de trip richting sauna ingezet, het was helemaal niet zo ver zeiden ze!
Verdorie, de afstanden zijn hier wat anders dan in België! Het was helemaal niet zo ver van de Lidl waar ik 's morgens geweest was, en dan moet je weten dat ik daar 40 minuten op gestapt heb. Achja, dat was snel vergeten toen we er binnen kwamen. Het was helemaal afgehuurd, dus enkel wij zaten daar. Er werd gezorgd voor wat hapjes, de kleedkamers werden getoond en we konden de sauna in!
We waren ongeveer met 50 mensen denk ik en uiteraard konden we niet allemaal in de sauna. Maar dat was op zich niet echt zo een probleem. In het begin waren we met 20 en dat was ideaal! Naar het einde toe waren we met meer...Maar het ging toch niet om allemaal samen in de sauna te zitten, dus af en toe bleven we bij de chipskes hangen .. wat had je gedacht. (Deze waren mijn avondeten, Oeps!)
De sauna...Is niet gewoon: in de sauna en in een zwembad, of: in de sauna en onder de douche... Nee nee, dat is: in de sauna, door het zaaltje lopen waar iedereen zit, naar buiten én in de sneeuw gaan rollen...Een paar seconden, en snel terug naar binnen lopen! Heerlijk!
Tot 23h zijn we daar gebleven, we schoten nog met een 20-tal over, waarvan nog 2 Belgen, 2 Nederlandse meisje, Duitse meisjs, En nog mensen van een beetje overal in de wereld. We besloten richting het centrum te gaan en nog een stapje in de wereld te zetten...Tot de jongens honger kregen...Ze brachten ons naar een pizza/kebab waar het super goedkoop was! De jongens hadden allemaal reuze honger... maar wij, de meisjes hadden niks besteld...Tot we de pizza's zagen...Wat zagen die er lekker uit! Uiteindelijk hebben we dan toch maar een pizza voor ons zessen besteld, en lekker dat die was! Daar ga ik zeker nog eens naartoe!
Hup onze trip richting het Centrum werd verdergezet...We kwamen aan de bij de eerste club...Iemand had er voor gezorgd dat ik binnen mocht, hij had wat connecties, maar er was een jongen mee van 18 en die mocht niet binnen...Hup naar het volgende...Mochten we niet binnen met onze rugzakken...Verdorie! Dan maar naar een plaats waar onze 18-jarige vriend wel zou binnen mogen, dachten we...Tot we er aan kwamen, lange file. Ik stelde voor om eerst te gaan vragen wat de minimum - leeftijd was...Ik had geen zin om een een half uur aan te schuiven om dan te moeten horen dat we ook niet naar binnen konden...En inderdaad, goed plan! In de week is de leeftijd 18 en in het weekend 20...Opnieuw: Verdorie! Dan was er nog maar 1 optie: Vegas: het marginale kot van vorig weekend en eigenlijk had ik er ondertussen helemaal geen zin meer in! na 1,5 uur door Turku slenteren had ik het wel gehad...Ik heb de bus terug naar het appartement genomen. Ik was moe en begon een beetje slecht gezind te worden ... Ik ben er zeker van dat er nog wel andere avonden zoals deze zullen komen en dan ga ik sowiso nog wel mee!
Op tijd terug op het appartement, redelijk op tijd bed in, om op tijd te kunnen opstaan op zondag! Jaja, zondag was voor mij geen rustdag, maar een thesis dag! Op het gemakje wat gewerkt, wat naar de koers gekeken en ondertussen nog was geskyped. Multitasking, of hoe noemen ze dat?!

Om half acht hadden we onze gasten uitgenodigd. Tegen 19u waren we toch maar begonnen met de voorbereidingen van ons eten: Brocoli koken, spekjes en champignonnekes bakken, appeltjes wassen en suiker en boter in doen, pasta koken! Mmmmm, Wat was het lekker!
De drie jongens hebben het ook heel erg geaprecieerd..Wat fijn! Lang zijn ze niet gebleven, pasta op, dessertje op...Ze begonnen aan de afwas, maar ze mochten niet van ons! Wij mochten vorige week ook niet helpen! Dus dan zijn ze maar vertrokken en hebben we zelf de afwas gedaan.
Gezellige, rustige avond...Misschien nog wel eens voor herhaling vatbaar, we zien wel!
Nu ga ik nog eventjes mijn eten rustig laten verteren, misschien nog een filmpje kijken met AC en daarna bedje in voor een nieuwe stage/lesdag!

Slaapwel!

• 08 Februari 2009 - 23:21

Christell:

Elaba Jasmien,

Eindelijk alles eens gelezen en tijd genomen om berichtje achter te laten. Is wel leuk zo volgen... Het lijkt wel alsof je alleen maar eet, feest, naar sauna gaat en eet ... :) weet wel dat het niet zo is hoor. Het lijkt me dat ondanks spanning van vertrek en het niet weten wat erop je afkomt het toch begint los te lopen hé. Hier is het ook al wel koud geweest, maar gelukkig niet zo erg als daar... brr niets voor mij. Wel bizar dat er zoveel mensen lijken te zijn van warme landen .. nu ja mss is het contrast voor hen wel leuker. Hier gaat alles gewoon verder natuurlijk... ik ben aan mijn tweede reeks kiné begonnen .. helaas .. ben het wel beu aan het worden. Vorige week had ik eindelijk een goede week, een week zonder echt pijn .. dacht dat het aan het keren was en dat alles terug beetje goed aan het komen was... maar deze week weer zelfde ellende en heel veel pijn gehad .. niet deftig kunnen les geven, zaterdag niets kunnen meedoen .. grr. Volhouden die kiné zeker en hopen dat het toch terug zal keren ... Ik zal nu maar gaan slapen, wordt echt veel te laat.
    Tot volgende. Hou je goed ! groetjes, Christell (vanmorgen je mama gezien bij Boon, ze had me niet herkent langs achter :))