Het is weer weekend ...

Door: Jasmien

Blijf op de hoogte en volg Jasmien

28 Maart 2009 | Finland, Turku

...
Het zwemmen van donderdagnamiddag, dat is niet meer gelukt... Niet dat we geen zin meer hadden, in tegendeel!
We stonden voor de deur van het zwembad: Op slot! Voor we vertrokken nochtans gekeken naar de openingsuren en het móést open zijn!
Er was een oudere vrouw die ook aan het zwembad stond, we vroegen of ze Engels kon en ons wou vertellen wat er op het papier stond ... Neen, sorry het is in het Zweeds zei ze...
Waarom zetten ze een mededeling in het Zweeds en niet in het Fins?? Daar hadden we misschien nog iets van kunnen begrijpen! :P
Maar dus, uiteindelijk vernamen we dat het zwembad gesloten is tot in de herfst, door problemen met de verwarming ... Daar gingen onze gezonde en sportieve plannen! :(
We gingen dan nog even langs de school, om te vragen of we daar konden gaan zwemmen. Maar helaas was ook hier het antwoord: neen...
Dan maar te voet terug naar het appartement! De tweede keer dat ik vandaag deze trip zou doen! Ook lekker sportief!

Terug op het appartement: pijn aan knieën en rug ... ai ai ai! Niet zo goed! Toch maar besloten om vanavond niks meer te doen want morgen staat de Lapland reunie op de agenda!
De anderen gingen nog iets eten in Turku en naar een Latino - feestje ... maar dat is sowiso toch niet m'n ding :-).

Vrijdag ... Op tijd opgestaan om nog eens een beetje te werken ... Weer een mooie dag, veel zon! Heerijk! Toch ook eventjes naar buiten geweest.
om 16h moesten we al vertrekken richting het station voor de Lapland - reunie, die doorging in Salo. Een half uurtje met de trein vanuit Turku.
Daarna moesten we nog een half uur stappen naar de school... Het was zo koud! En op de temperatuur-display in het centrum stond -3. Ik geloofde er helemaal niks van! Het was lang geleden dat ik het nog eens zou koud heb gehad!
Eenmaal aangekomen op de campus in Salo moesten we nog even wachten op een paar mensen. Daarna konden we van start gaan met het bekijken van de DVD! Na de DVD kon iedereen ook wat foto's laten zien...
In de mail stond iets van een 'powerpoint presentation' in het mailtje en één of andere Portugees had dit wel héél letterlijk genomen en kwam met een échte ppt af én een echte presentatie... We hadden een beetje de slappe lach ... Oeps ... Foei! Daarna kwamen onze foto's en ook nog velen van anderen aan de beurt!
Op zich was er niet zo heel veel volk. De studenten van Salo zelf waren wel ongeveer voltallig, maar uit Turku zijn er niet zoveel afgezakt naar Salo... Wel jammer... Zelfs het kader was niet volledig...
Er werd ons beloofd dat we binnenkort een DVD krijgen en ook de foto die werd genomen samen met de Kerstman! Leuke herinneringen!

Normaal gezien was het plan om daarna met z'n allen nog een feestje te gaan bouwen in Salo. MAar het probleem was dat we moesten zien dat we terug in Turku zouden geraken ...
De bus van 2.00, die zou het worden en niet later ... Maar toen begonnen we verder te denken: om 3.00 in Turku, d.w.z. geen nachtbussen meer ==> weer een taxi nemen ... En eigenlijk hadden we hier niet echt veel zin in ...
De plannen werden gewijzigd naar: iets eten in Salo, de trein nemen om 22.30 en daarna nog gezellig iets gaan drinken in Turku met Kristel, Merel, Joanne en Alison... Warme choco in Edison ... Het blijft toch iets speciaals! Tegen half één de bus terug naar huis, zodat we er een uurtje later in lagen! Wat deed dat goed! Wat was ik moe!

Vandaag weer een grijze - sneeuwachtige dag... Niet zoveel gedaan... Volgende week geven ze beter weer, dan ga ik er toch wat van profiteren!
Voor de rest niks speciaals te melden over vandaag.
Morgen gaat een beetje hetzelfde zijn denk ik, het gaan weer een grijze dag worden. Als het droog blijft misschien eens gaan wandelen ... Ik zie wel ...

Volgende week staat er een cursus op het programma. Een ergotherapeute uit Australië komt een cursus geven. Ik kijk er naar uit! Hopelijk kan ik er iets uit leren om later te gebruiken!

Ohja, nog post ontvangen uit België. Van Annik en Nikki, de twee studenten die hier vorig jaar waren.
Danku! Was echt leuk! En we zullen de post bezorgen!

Aan dit stukje blog ben ik begonnen ergens in de namiddag... nu is het 22h en kan ik hem eindelijk posten.
Nog een paar dingen nakijken en slapen.
Ohja, ik weet eigenlijk niet of het uur hier ook gaat veranderen deze nacht, iemand een idee :-)?

slaapzacht.

• 29 Maart 2009 - 11:32

Eric:

En? Is het uur veranderd?

• 29 Maart 2009 - 11:33

Jasmien:

Ik weet het eigenlijk niet ... Ik vermoed alleen van wel en dat het hier nu al half drie is :-)

• 29 Maart 2009 - 14:01

Sam:

oei, de link komt ni goe door.

ma in finland gebruike ze dus ook het zomeruur.

grts!

• 29 Maart 2009 - 14:01

Jasmien Steenwegen:

danku, nu ben ik er pas helemaal zeker van :P

• 29 Maart 2009 - 14:05

Sam: