Nog...3 keer slapen!
Door: Jasmien
Blijf op de hoogte en volg Jasmien
26 Februari 2009 | Finland, Turku
Maar eerst nog even terug naar de tegenwoordige tijd!
De pannenkoeken op maandag avond, die hebben gesmaakt! Ze keken wel een beetje raar toen ik vroeg of ik mijn pannenkoeken gewoon, met een beetje witte suiker mocht eten ... Niet dat ze zeiden dat het niet mocht!
Zij aten hun pannenkoek met slagroom en confituur ... Degene die mij een beetje kennen zullen direct weten dat dit een probleem is voor mij! Ik lust geen slagroom! Dan maar met suiker! Ik zei dat ze maar eens naar België moeten komen en dat ik ze dan échte pannenkoeken leer eten :P!
Na nog wat spelen met de kaarten, terug naar het appartement gekomen, spulletjes klaargezet voor de volgende dag en in bed gekropen!
Dinsdag, niet veel speciaals op stage. Daarna Finse les! Jeej! Altijd feest! Weer even domme mopjes, waar niemand mee lacht!
Daarna zijn Delphine en Kristel mee naar hier gekomen en hebben we in 4 shiften pasta uit een zakje gegeten. (Onze pannetjes waren niet groot genoeg om er 2 tegelijk te kunnen klaarmaken, Oeps!)
Wanneer wij door waren, ben ik nog eventjes langs Joanne en Merel gegaan voor foto's uit te wisselen. Zo hadden zij onze foto's van Naantali, en wij die van hun!
Daarna bedje in gekropen, klaar voor vandaag!
Leuke dag op stage! Kindjes waren allemaal goed gezind! Zo fijn om ze te zien genieten!
Zo was er een kindje met visuele problemen en ik hoorde mijn naam vallen. (De eerste keer dat ik één van de kindjes mijn naam hoor zeggen!) Erja zei dat hij vond dat ik er anders uit zag...Een andere trui. En gelijk had hij! Ik had die trui nog niet eerder op stage gehad!
Op het einde mocht hij nog even kiezen wat hij wou spelen: Voetbal! Alles werd klaargezet, uiteraard in de vorm van therapie! en toen ging de wedstrijd van start. Erja werd wat uitgedaagd en uiteindelijk won de jongen! Na zijn goal, volgde er uiteraard een herhaling! Zalig om te zien! Ik verstond er geen woord van, maar dat was absoluut niet nodig! Ik begreep volledig wat hij wou zeggen. Erja en ik lagen plat van het lachen! Heerlijk!
Bij een ander kindje was ik iets later, omdat mijn PC nog aan het afsluiten was. Het kindje kan niet spreken. Toen ik in de therapieruimte kwam, zei Erja dat hij in gebarentaal had gevraagd waar 'het meisje' was. Zo schattig! Maar zo weet ik tenminste dat ze wel beseffen dat er nog iemand extra is. Bij niet alle kinderen krijg ik dat gevoel.
Leuke dag dus!
Daarna nog les: Get Finternational Workshop: Daily Life!
Ik kwam binnen en zag tafels in groepjes staan.
AAAAAAAIII NEEEEEE! Niet in groepjes! Dat was nu wel het állerlaatste waar ik zin in had!
Maar helaas...Het was van dat...We werden in groepjes van 5 of 6 verdeeld en kregen een papier met een 10 - tal stellingen op. Eerst moesten we voor onszelf nadenken, daarna even bespreken in het groepjes en tenslotte besprak de therapeut ze nog eventjes vanuit haar ervaringen. Ze is van Griekenland en woont nu een jaar of 9 in Finland. Wel fijn om haar anekdotes te horen...
Daarna zijn we naar ons appartementje gekomen, eten gemaakt, (beetje rare combinatie: een zak chinese groentjes waar al rijst bleek onder te zitten met aardappelen en kippennuggets) maar voor mij maakt dat allemaal niet uit!
Daarna heb ik het rustig gehouden.
Morgen ook stage en misschien 's avonds nog iets gaan drinken in Turku. Eén van de Duitse meisjes is jarig vandaag.
Vrijdag wordt werken voor stage en de was doen! Zodat ik propere kleren kan meenemen en nog wat propere kleren heb voor als ik terug kom!
Wat gaat de tijd snel!
Ik ga mijn blog eens afronden. Ik heb ondertussen al een heel bakje druifjes opgegeten! Oeps!
Slaapwel!
P.S. Dit bericht moest normaal gezien gisterenavond gepost worden. Het was hélemaal getypt, ik klikte op verzenden en mijn internet deed plots raar! Ik kon geen enkele pagina meer openen.
Ik heb het nu dan maar even opnieuw getypt, ongeveer hetzelfde dan gisteren!
26 Februari 2009 - 09:18
Yessssssss!
Eindelijk de kerstman ontmoeten!!! -
02 Maart 2009 - 19:19
Lieve En Louis:
weer met veel interesse je ervaringen gelezen. Ja geef mij ook maar een pannekoek met suiker met slagroom dat zie ik ook niet goed zitten. Dat is zoals Michael in Amerika, als hij majonaise vroeg bij de fritten. Maar toenzijn gastgezin majonaise op hun boterham smeerden keek Michael ook heel raar. Deze week is DE WEEK waar je naar uitkeek. Nieuwsgierig hoe het meegevallen is en dan bezoek uit België
Tot een volgende keer
Lieve