Naantali!

Door: Jasmien

Blijf op de hoogte en volg Jasmien

21 Februari 2009 | Finland, Turku

Een goed gevulde dag! Dat heb ik achter de rug!
om 10.00 de bus genomen naar Kauppatori, om half elf de bus genomen naar Naantali. Op een half uurtje waren we daar, viel dus heel goed mee!

We kwamen daar aan op een mini - Kauppatori en gingen op zoek naar de toeristische dienst, we namen er een mini - plannetje mee en vroegen wat er te bezichtigen was.
Er werd ons een mini - oud - deeltje getoond.
Ondertussen waren er nog 4 Duitsers aangekomen, die ons voor de rest van de dag vergezeld hebben. We waren dus met z'n 9 op stap!
Hup, met de kaart op pad, het mini - oud - deeltje verkennen. Allemaal mini - straatjes en mini- houten - huisjes, in alle kleuren! We fijn om door de straatjes te kuieren. Op zich was er wel niet zoveel te zien.
Het enige souvenir - winkeltje was niet open. Jammer!
We liepen verder naar de kerk...Deze was alleen maar open op woensdag en zondag. Was dat even pech hebben! We trokken toch eens aan de deur om te kijken of ze open ging... Helaas! Enkele minuten later kwam er een vrouw naar buiten en begon in het Fins tegen ons...We verstonden er dus geen woord van!
Even later was het duidelijk dat we toch naar binnen mochten! Wel fijn! Lekker warm! Een beetje opwarmen was welkom! Toen we terug buiten kwamen zagen we dat ze de kerk aan het voorbereiden waren voor een begrafenis. Wel mooi dat we dan nog even binnen mochten!

Daarna werd onze trip verder gezet naar Muumin - world. Dit is iets typisch Fins. Het is te vergelijken met een mengeling tussen Plopsa - land en de Meli. Toen we aan de kassa kwamen vonden we de prijs toch wel wat hoog voor een mini - parkje voor mini - mensjes. De groepskorting was pas vanaf 15 personen en zoveel ging er nu ook weer niet van af...Kristel is met de 4 Duitse mensen toch naar binnen gegaan.
AC, Joanna, Merel en ik zijn buiten gebleven. We wandelden over de zee, richting de kleine cafétjes, waar we ons zelf zouden trakteren op een warme chocomelk! Onderweg kwamen we nog vissende mensen tegen, een slee op het eis dat je kan voortduwen (zie foto's), voetballende jongeren...
Die warme choco heeft gesmaakt! Wanneer we het terug lekker warm hadden zijn we de kust van Naantali wat gaan verkennen. Er liep een wandelpadje langs heel de kust. We wandelden een heel stuk tot aan de haven. Daarna hebben we ons ook op het ijs gewaagd.
Wat een raar gevoel was dit! Wandelen op het ijs ... op de bevroren zee! Maar wel een heerlijk gevoel. Zeker wanneer het zonnetje scheen...Zalig!
Op het ijs waren verschillende banen vrij gemaakt waar mensen konden schaatsen, langlaufen, sleeën, wandelen...Heerlijk!
We wandelden van eilandje naar eilandje...
Na twee uur hadden de anderen Muumin - world gezien en was de groep weer volledig.
Natuurlijk hadden de anderen koud ondertussen, of zeg maar: bijna onderkoeld! We trokken dus terug naar hetzelfde cafétje, of zeg maar: boot op het land! Hier heb ik ook stiekem mijn boterhammekes opgegeten! Het was al half drie ondertussen.
Wanneer ook de anderen terug wat opgewarmd waren, zijn we terug het ijs opgegaan.
We hebben een heel stuk gewandeld over het ijs, terug naar de haven, en nog verder tot aan een groot hotel met een grote boot!
Toen we terug op de grote weg kwamen, hadden we de bus net gemist! Jammer! 15 minuten wachten in de koude, dat kon er nu ook nog wel bij!

Aangekomen in Turku, de bus naar de supermarkt genomen. Eten voor drie dagen ingeslagen en back to het appartement! Koud hadden we nog steeds!
Lekker spinazie met fishticks gegeten!
AC maakt zich op dit moment klaar om nog een stapje in Turku te zetten.
Ze gaan naar een club waar ik niet binnen mag, ik heb dus besloten deze avond thuis te blijven.
Ook Joanna en Merel kunnen niet binnen, we hebben besloten om een rustig spel - avondje te houden...
Ze komen er zodadelijk aan!

Daarna bedje in en morgen nog eens goed doorwerken aan stage - opdracht, thesis, cultural diaries e.d.

Foto's komen snel! Ik heb er zelf geen getrokken, ik moet dus wachten tot ik de foto's van de anderen heb.
Ik laat wel iets weten als de foto's online staan!

Zoals jullie ondertussen wel door hebben, gaat alles hier nog steeds goed en leren we ook nog steeds meer mensen kennen!
Nog een weekje stage en dan de Lapland trip!
Daarna zal alles heel snel gaan en voor ik het weet sta ik terug in Düsseldorf en slaap ik weer in mijn eigen bedje!

Moi moi!

• 22 Februari 2009 - 20:57

Lieve:

Op aandringen van Walter toch gaan stappen in Genk, maar even verloren gereden, enfin toch de start gevonden. De wandeling zelf viel mee met uitzondering van de "muggepis" zoals ze dat in Tienen noemen (eigenlijk motregen). Om 14.15 ttuisgekomen, vlug omgekleed om tot 20 uur in het ziekenhuis te zijn bij Louis. TV kijken Papenheimers en dan even kijken wat jij zoal gedaan hebt. Ik geniet van je verhalen. Je zegt wel en dan in mijn eigen bedje maar toch ga je deze ervaring de 1ste dagen van je thuiskomst missen. Het bezoek van je ouders komt ook dichterbij. Tot binnenkort